2015. február 13., péntek


Esküvő kisimult idegekkel – Mi fán terem az esküvőszervezés?

Szeretnéd, ha nyugodtan, kilazulva vehetnétek részt életetek egyik legfontosabb napján?

Egy esküvő megszervezése kész tortúra. Főleg, ha pároddal mindketten dolgoztok, és az elcsípett szabad félórákban-órákban kellene valahogy összehozni, hogy minden klappoljon – a helyszíntől kezdve a bevonuláson, a menyasszonyi ruhán és a menüsorokon át egészen az élő zenéig és az utolsó szalvétáig. És mindezt persze olyan stílusban, ahogy szeretnétek, de mindeközben anyagilag se szaladjon el nagyon a ló...

Szerencsére akkor is van megoldás, ha nem szeretnétek kifacsarva és hullafáradtan az anyakönyvvezető elé állni:

Egy esküvőszervező leveszi a terheket a vállatokról. Nektek nincs más dolgotok, mint megálmodni, milyen esküvőt szeretnétek, a fárasztó szervezős-kivitelezős részt pedig szinte teljes egészében az esküvőszervezőre bízhatjátok. 
Gyakran azt tapasztalom, hogy sokan nincsenek teljesen tisztában vele, hogy mit is csinál egy esküvőszervező, ezért röviden összefoglalom, hogyan zajlik egy együttműködés az esküvőre készülő párokkal:

1.      Első találkozáskor  az elképzelések átbeszélése. Milyen stílusú esküvőt szeretnétek, milyen helyszínen, hány vendéget szeretnétek meghívni, milyen költségkeretben gondolkodtok, és hogy konkrétan milyen szolgáltatásokra lenne szükségetek (például elképzelhető, hogy jó fotós ismerősötök van, vagy éppen a helyszín már eleve adott, így az nem lesz kérdés). Az esküvőszervező ötletekkel is szívesen segít benneteket, és az igényeiteknek leginkább megfelelő szolgáltatók kiválasztásához is ad tippeket – ezzel a hosszas keresgéléstől már meg is kíméltétek magatokat.

2.      Ezután a kiválasztott szolgáltatókkal felveszi a kapcsolatot, és elindul maga a folyamat. Helyszín lefoglalása, egyeztetés a zenekarral, étteremmel, ceremóniamesterrel, cukrászdával, fotóssal, stb. A szervezés során összesen 4-5 alkalommal személyesen is találkoztok, és mindig átbeszélitek a soron következő lépéseket – például, hogy mikor lesz a ruhapróba, és a szerződések, foglalók és időtervezés labirintusát is átláthatóvá teszi.

3.      Az esküvőtökön is személyesen jelen lesz, és ügyel arra, hogy minden az előzetesen megbeszélt forgatókönyv szerint történjen. Például tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal, ügyel arra, hogy az esküvői torta időben megérkezzen és a helyére kerüljön, hogy a fotós semmiképpen se maradjon le a legfontosabb pillanatokról – szóval, hogy minden klappoljon.

Így Nektek sokkal kevesebb stressz, és kevesebb bonyodalom lesz az esküvő megszervezése. És nem mellesleg, sokkal több időtök marad majd, amit magatokra, és egymásra fordíthattok ebben a különleges időszakban!

 Fotó: www.pereputtyfoto.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése